Clinica Doctor MiT - Biotehnologie aplicată
Caută
Close this search box.

Dr. Cristina Berbecar Zeca

Dr. Cristina Berbecar-Zeca este medic specialist in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Chirurgia plastica este, pentru mine, nu doar o simplă specialitate pe care am ales-o in urma concursului de rezidențiat, ci “meseria” care m-a determinat sa intru la Facultatea de Medicină și Farmacie din București.

În timpul facultății am fost interesată de tratamentul cancerelor cutanate (patologie intens legata de specialitatea mea), astfel încât am participat la 3 burse (Italia, Ungaria și Polonia) pentru a mă familiariza cu cea mai bună abordare, tratament și management al pacientului.

Odată facultatea terminata, am ales sa îmi fac pregătirea in rezidențiat în cadrul Clinici de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca.

Am făcut peste 250 de gărzi în Spitalul Floreasca, unde am învățat importanța lucrului în echipă, stabilirea rapidă și eficientă a unui tratament în situații limită, managerierea marilor arși și a traumatismelor severe. Participarea la congrese naționale și internaționale mi-a permis să îmi prezint munca colegilor din alte țări și orașe. Uneori aceste prezentări au stârnit interesul participanților și au fost premiate, lucru care mi-a întărit credința că alegerea chirurgiei plastice a fost cea mai bună decizie profesională.

Chirurgia feței este una dintre subspecialitățile care mă pasionează, astfel că am decis să învăț tehnici chirurgicale despre rejuvenarea zonei perioculare cu un specialist în chirurgie oculoplastică – Prof. Dr. Francesco Bernardini, în Genova – Italia.

Interacțiunea cu paciente mele și comunicarea continuă pe care o am cu acestea, m-au determinat să mă îndrept și către o ramură medicală care începe să iasă din zona de “tabu”, și anume, rejuvenarea zonei intime.

Munca în mediul privat m-a făcut să înțeleg cât de important este pentru pacient să se simtă ca cea mai bună variantă a sa. Consider că frumusețea înseamnă încrederea în sine, și că această încredere poate fi îmbunătățită sau întreținută.

Cred că procedurile și chirurgia estetică trebuie făcute cu măsură, fără să depășească limitele eticii meseriei mele.

Clinica Cristina Berbecar Zeca

***

Din anul 2023, dr. Cristina Berbecar-Zeca este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.