Clinica Doctor MiT - Biotehnologie aplicată
Caută
Close this search box.

Dr. Mihnea Samoilă

Dr. Mihnea Samoila are o experienta de peste 20 de ani atat in medicina clinica (cardiologie si radiologie), cat si in sanatate publica si management sanitar. Detine un Masterat in Sanatate Publica la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia si un Masterat in Managementul Serviciilor de Sanatate la UMF Carol Davila, Bucuresti.

A fost pentru mai multi ani director al PetroMed, furnizor de servicii medicale cu 24 clinici distribuite in intreaga tara. In aceasta calitate a dezvoltat servicii si campanii de sanatate inovative, recunoscute cu premii nationale si internationale.

In perioada 2016-2017, ca si consilier la Ministerul Sanatatii a elaborat Strategia Nationala de Promovare a Sanatatii.

In perioada pandemiei, a coordonat masurile de preventie si raspuns la COVID-19 pentru grupul OMV Petrom, pentru asigurarea continuitatii functionarii infrastructurii critice la nivel national.

A fondat si condus in perioada 2021-2022 in Romania reprezentanta Teladoc Health International, una dintre cele mai mari companii de telemedicina din SUA.

In calitate de membru al taskforce-urilor de sanatate ale Coalitiei penrtru Dezvoltarea Romaniei si al Consiliului Investitorilor straini, a coordonat in 2019 dezvoltarea unui curs de leadership pentru managerii spitalelor de stat. Cursul este anual si a ajuns in 2023 la a 4-a editie.

In prezent este fondator si detinator al start-up-ului Empatic Doc, care dezvolta si ofera servicii medicale inovative, in special in zonele rurale, cu acces limitat la servicii medicale. In parteneriat cu unul dintre cele mai mari ONG-uri medicale din Romania (Caravana cu Medici), Empatic Doc furnizeaza servicii medicale prin caravane rurale acoperind peste 50% din suprafata Romaniei.

Pe intreg parcursul carierei profesionale, Dr. Mihnea Samoila a oferit servicii de consiliere si navigare medicala pentru peste 1.000 de pacienti (inclusiv in calitate de administrator al unui fond privat pentru ajutorul financiar al unor pacienti cu boli grave). In contextul in care sistemul nostru de sanatate este fragmentat si cu o calitate a serviciilor distribuita inechitabil, crede cu tarie ca serviciul de navigare oferit pacientilor (mai ales celor cu afectiuni complexe) cu empatie, dedicatie si comunicare clara poate contribui substantial la alegerea tratamentului cel mai potrivit si la succesul acestuia.

Pentru abilitatile sale de leadership si impactul semnificativ al activitatilor sale asupra comunitatilor din care face parte,  dr. Mihnea Samoila a fost ales in 2020 in programul Marshall Memorial Fellowship din SUA (German Marshall Fund).

***

Din anul 2023, Dr. Mihnea Samoila este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.