Clinica Doctor MiT - Biotehnologie aplicată
Caută
Close this search box.

Dr Mihnea Samoilă

Dr. Mihnea Samoilă are o experiență de peste 20 de ani atât in medicina clinica (cardiologie si radiologie), cat și în sănătate publica si management sanitar. Deține un Masterat in Sănătate Publica la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia si un Masterat in Managementul Serviciilor de Sănătate la UMF Carol Davila, București.

A fost pentru mai mulți ani director al PetroMed, furnizor de servicii medicale cu 24 clinici distribuite in întreaga tara. In aceasta calitate a dezvoltat servicii si campanii de sănătate inovative, recunoscute cu premii naționale si internaționale.

In perioada 2016-2017, ca si consilier la Ministerul Sănătății a elaborat Strategia Națională de Promovare a Sănătății.

In perioada pandemiei, a coordonat masurile de prevenție si răspuns la COVID-19 pentru grupul OMV Petrom, pentru asigurarea continuității funcționarii infrastructurii critice la nivel național.

A fondat si condus in perioada 2021-2022 in România reprezentanta Teladoc Health International, una dintre cele mai mari companii de telemedicină din SUA.

In calitate de membru al taskforce-urilor de sănătate ale Coaliției pentru Dezvoltarea României si al Consiliului Investitorilor străini, a coordonat in 2019 dezvoltarea unui curs de leadership pentru managerii spitalelor de stat. Cursul este anual si a ajuns in 2023 la a 4-a ediție.

In prezent este fondator si deținător al start-up-ului Empatic Doc, care dezvolta și oferă servicii medicale inovative, in special in zonele rurale, cu acces limitat la servicii medicale. În parteneriat cu unul dintre cele mai mari ONG-uri medicale din România (Caravana cu Medici), Empatic Doc furnizează servicii medicale prin caravane rurale acoperind peste 50% din suprafața României.

Pe întreg parcursul carierei profesionale, Dr. Mihnea Samoilă a oferit servicii de consiliere si navigare medicala pentru peste 1.000 de pacienți (inclusiv in calitate de administrator al unui fond privat pentru ajutorul financiar al unor pacienți cu boli grave). In contextul in care sistemul nostru de sănătate este fragmentat si cu o calitate a serviciilor distribuita inechitabil, crede cu tărie ca serviciul de navigare oferit pacienților (mai ales celor cu afecțiuni complexe) cu empatie, dedicație si comunicare clara poate contribui substanțial la alegerea tratamentului cel mai potrivit si la succesul acestuia.

Pentru abilitățile sale de leadership si impactul semnificativ al activităților sale asupra comunităților din care face parte,  dr. Mihnea Samoilă a fost ales in 2020 in programul Marshall Memorial Fellowship din SUA (German Marshall Fund).

***

Din anul 2023, Dr. Mihnea Samoilă este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.