Clinica Doctor MiT - Biotehnologie aplicată
Caută
Close this search box.

Dr Vlad Berbecar

Dr. Vlad Teodor Berbecar este absolvent al Facultății de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din București, promoția 2013. Si-a desfășurat stagiul de pregătire profesionala la Institutul Clinic Fundeni, devenind medic specialist in Medicina Interna, si ulterior, Doctor in Științe Medicale sub îndrumarea Prof. Dr. Gabriel Mircescu si a Prof. Dr. Ismail Gener.

Încă din facultate a prezentat abilitați organizatorice deosebite, când, alături de colegi devotați a pus bazele Asociației Caravana cu Medici – ONG ce si-a propus îmbunătățirea accesului la servicii medicale persoanelor defavorizate din mediul rural. Activitatea desfășurata cu dedicație a dus 8 ani mai târziu la formarea unui nou model de acordare de servicii medicale, Asociația Caravana cu Medici devenind un exemplu la nivel la național de bune practice, ajungând sa fie reprezentata prin 7 filiale in principalele orașe universitare din țară si desfășurând peste 150 de caravane prin care au beneficiat de servicii medicale gratuite zeci de mii de oameni.

Acest model prin care se îmbunătățește accesul la servicii medicale pentru populația rurala, defavorizata din punct de vedere economic si social, l-a determinat sa propună un nou model legislativ de acordare de servicii medicale – Lege ce a fost ratificata in Parlament si promulgata in 2022 sub denumirea de Legea Asistenței Medicale Mobile.

In contextul unei dedicări asidue si continue fata de binele aproapelui in toate formele sale: medicala, sociala si legala, dr. Vlad Berbecar și-a continuat munca adăugându-si abilitaților sale si competenta de ultrasonografie generala. Această competență îi oferă posibilitatea evaluării integrale și stabilirii diagnosticului și a planului de tratament.

Recunoașterea muncii sale in folosul oamenilor defavorizați i-a fost adusa prin multiplele premii câștigate in cadrul organizațiilor umanitare.

Empatia, grija fata de aproape si dorința de a-si trata pacienții ca pe sine îl fac un medic dedicat meseriei pe care a ales-o încă din facultate.

***

Din anul 2023, dr. Vlad Teodor Berbecar este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.