Clinica Doctor MiT - Biotehnologie aplicată
Caută
Close this search box.

Tratament artroză Rigenera

TRATAMENT ARTROZĂ | CELULE PROGENITOARE RIGENERA

Rată de succes de peste 90%

Terapie recomandată gradelor I, II si III de artroză

Terapia în gradul IV de artroză are limitări nefiind o indicație ca în celelalte grade

O singură intervenție, fară necesitatea repetării

Tratamentul durează 40-60 de minute și nu este dureros

Pacientul vine și pleacă pe picioarele sale după tratament

Limitări la ridicarea de obiecte grele și sărituri timp de 2 luni; restul activităților se pot desfășura normal

Tratamentul are loc în București la Clinica Doctor MiT

Prețul pentru tratamentul complet al unei articulații este de 1,200 Euro

Tratamentul a două articulații este 1,800 Euro (în aceeași intervenție)

Nu este decontat de către Casa de Asigurări

Amână protezarea, oprește procesul degenerativ ori reface complet suprafața articulară.

Sună la numarul de telefon cu tarif normal    031 9555 sau completează formularul și vei fi sunat de către consultantul Doctor MiT specializat în această afecțiune.

"*" indicates required fields

Articulație de tratat*
- alege una sau mai multe -

CE SPUN PACIENȚII RIGENERA

Tratament pentru artroză cu celule progenitoare Rigenera - Testimonial
Rulează videoul
Ariclita Testimonial Rigenera Artroză
Despre redare videouri Ariclita Testimonial Rigenera Artroză
Testimonial Rigenera Terapie Artroza Demente Siminischi
Despre redare videouri Testimonial Rigenera Terapie Artroza Demente Siminischi
testimonial artroza 2 yt
Despre redare videouri Testimonial Rigenera Terapie Artroza Didina Arotaritei

CE SPUN MEDICII

Dr Mihai Râșcu - Medic Primar în Ortopedie & Traumatolog
Rulează videoul

DESPRE PROCEDURA RIGENERA | TRATAMENT RAPID PENTRU GONARTROZĂ, COXARTROZĂ, UMĂR, GLEZNĂ, MAINI

Tratament artroză ce durează până la o oră, incluzând aici obținerea microgrefelor de celule progenitoare ce durează cât două sesiuni de dezagregare tisulară de 5 minute, adică un total de 10 minute.

Beneficiarul tratamentului pleacă acasă fără să aibă limitări sau restricții altele decât cele normale precum să nu pună presiune pe articulația tratată (alergare, sărituri sau cărat de obiecte grele) timp de 4 săptămâni.

Tratament pentru artroză cu celule progenitoare Rigenera
Rulează videoul

OSTEOARTRITĂ, ARTRITĂ SAU ARTROZĂ TRATAMENT RIGENERA

Rigenera tratează orice tip de articulație, folosită mai des în gonartroză si coxartroză, și este recomandată pentru artrozele de gradele I, II și III.

În gradul IV de artroză Rigenera nu mai are impact la nivelul suprafeței articulare însă poate reduce durerea iar pacientii solicita terapia pentru amanarea protezarii. Adesea, Rigenera reprezinta singura solutie pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor ce, din diferite motive, nu pot suporta operatia de protezare. De reținut că artroza mai poartă denumirea și de osteoartrită sau, mai simplu, artrită.

TRATAMENT ARTROZĂ CU RATA DE SUCCES DE PESTE 90% LA O SINGURĂ ADMINISTRARE

Atunci când gradul de artroză este corect identificat iar pacientul este compliant privind indicațiile post-tratament, gradul de reușită în tratament artroză este foarte înalt, de 90%.

Specialiștii dar și pacienții cu “experiență” în artroză, pot identifica câștigul de grosime a țesutului articular comparând imaginea de sus cu cea de jos respectiv aceeași incidentă a articulației investigate RMN înainte de administrarea terapiei Rigenera în artroză și apoi la 3 ani după tratament.

Fiecare calup de imagini reprezintă câte un pacient investigat cu incidență frontală și laterală. Detalii suplimentare în marginea inferioară a fiecărei imagini - interpretarea imaginilor se face pe 1/2 stânga sus versus jos și 1/2 dreapta sus versus jos. Cuvinte cheie: RMN artroza tratament

Tratament pentru artroză cu celule progenitoare Rigenera
Câștig (stânga) de la 1,064 mm la 1,226 mm respectiv (dreapta) de la 1,223 mm la 1,555 mm
Tratament pentru artroză cu celule progenitoare Rigenera
Câștig (stânga) de la 1,339 mm la 1,472 mm respectiv (dreapta) de la 1,489 mm la 1,822 mm
Tratament pentru artroză cu celule progenitoare Rigenera
Câștig (stânga) de la 1,068 mm la 1,263 mm respectiv (dreapta) de la 0,893 mm la 1,914 mm

Această terapie celulară, ce se administrează o singură dată sau, în cazuri rare, cu o repetare peste mulți ani de zile, ajută medicul în gestionarea pacientului într-un mod modern, fară să fie nevoie de injectări multiple în articulație cum este cazul “terapiei vampir” cu plasmă.

Această unică administrare este un aspect apreciat din 2012 de către toți pacienții Rigenera din lume și, începând cu 2018, și de către pacienții din România.

CEL MAI BUN RAPORT REZULTAT / COST DIN CLINICA DOCTOR MIT

Prețul întregii terapii, cu administrare unică de celule progenitoare Rigenera, este de 1,200 Euro per articulație tratată.

Dacă este necesar să se administreze terapia cu microgrefe pentru vindecare de artroză la nivelul mai multor articulații, atunci se folosesc dispozitive consumabile Rigeneracons mai mari, astfel încât prețul terapiei să fie cât mai eficient pentru pacient iar prețul de bază pentru tratarea a două articulații în cursul aceleiași intervenții este de 1,800 Euro.

În medie, fiecare al doilea pacient tratează două articulații în cadrul aceluiași tratament.

Tratament pentru artroză cu celule progenitoare Rigenera
Dr. Bogdan Ivănescu, fondatorul Doctor MIT, în dialog cu chirurgul plastician Anna Fogli și cu inventatorul tehnologiei Rigenera, prof. Antonio Graziani, în timpul lansării acestui tratament în România, în anul 2018.

Tehnologia Rigenera este indicată ca și terapie pentru coxartroză (artroză de șold), gonartroză (artroză de genunchi), artroză de gleznă, de umăr și de orice altă articulație unde poate ajunge medicul în scopul injectării concentratului.

Administrarea microgrefelor Rigenera se face sub control imagistic la nivel de șold și nu doare în cazul nici unei articulații.

TRATAMENT ARTROZĂ | EFECTE RAPIDE, FĂRĂ NEVOIE DE REPETARE

Tratament pentru artroză cu celule progenitoare Rigenera
Chirurgul plastician Dragoș Zamfirescu, fondatorul Clinicii Zetta, alături de chirurgul ortoped Mihai Rascu, explică comunității științifice logica utilizării de celule progenitoare obținute prin tehnologia Rigenera, pentru regenerarea țesuturilor

Așa cum a arătat, încă de la lansarea terapiei Rigenera în Romania de catre Doctor MiT, chirurgul ortoped Mihai Râșcu, aflat alături de chirurgul plastician Dragoș Zamfirescu, efectele terapiei cu celule progenitoare încep să se vadă imediat, în 24 -48 de ore de la administrarea transplantului autolog-omolog, în primul rând prin diminuarea, până la dispariție a durerii și apoi, în termen de 3-12 luni, prin recuperarea suprafeței articulare.

Un număr redus de pacienți cunoaște o creștere a jenei dureroase în primele două zile de la tratament urmând ca, și în cazul acestora, efectele pozitive ale terapiei, reducerea până la dispariția durerii și recăpătarea mobilității, să se instaleze în același interval de timp.

REFERINȚE

Marcarelli, M.; Zappia, M.; Rissolio, L.; Baroni, C.; Astarita, C.; Trovato, L.; Graziano, A. Cartilage Micrografts as a Novel Non-Invasive and Non-Arthroscopic Autograft Procedure for Knee Chondropathy: Three-Year Follow-Up Study. J. Clin. Med. 2021, 10, 322. https://doi.org/doi:10.3390/jcm10020322

Marcarelli, M., Fiammengo, M., Trovato, L., Lancione, V., Novarese, E., Indelli, P. F., & Risitano, S. (2020). Autologous grafts in the treatment of avascular osteonecrosis of the femoral head. Acta bio-medica : Atenei Parmensis, 91(2), 342–349. https://doi.org/10.23750/abm.v91i2.8188

Viganò, M., Tessaro, I., Trovato, L. et al. Rationale and pre-clinical evidences for the use of autologous cartilage micrografts in cartilage repair. J Orthop Surg Res 13, 279 (2018). https://doi.org/10.1186/s13018-018-0983-y

Tsoukas, D., Muntean, I., Simos, C., & Sabido-Vera, R. (2023). Prospective Observational Study of a Non-Arthroscopic Autologous Cartilage Micrografting Technology for Knee Osteoarthritis. Bioengineering, 10(11), 1294. https://doi.org/10.3390/bioengineering10111294