Terapie TRT – Testosteron
TERAPIE TRT - PE SCURT
Terapie TRT - îmbunătățește refacerea după efort ■ crește masa musculară ■ îmbunătățește refacerea după intervenții chirurgicale și accidentări ■ scade vârsta percepută cu până la 20 de ani ■ crește erectibilitatea ■ crește libidoul ■ îmbunătățește somnul ■ scade masa grasă ■ reduce obiectiv vârsta biologică a anumitor țesuturi ■ beneficiarul este inclus după validarea pachetului de analize TRT și a ecografiei pelvine ■ nu se aplică la valori PSA anormale ■ nu se aplică în cazul dimensiunii anormale a prostatei ■ nu se aplică în cazul unui proces neoplazic activ ■ monitorizare de specialitate regulată ■ administrare i.m. sau prin pelet subcutanat ■ devii un nou tu, optimizat ■
FORMULAR TRATAMENT
Terapia TRT se adresează exclusiv persoanelor de sex masculin.
"*" indicates required fields
PRINCIPIUL TERAPIEI
TRT este soluția pentru refacerea musculaturii și, în special, a tendoanelor, respectiv a articulațiilor în general. TRT reduce perioada de oboseală resimțită de către adulții de 30+ ani după antrenamente intense. Efectul combinat al reducerii oboselii cu refacerea musculaturii, a articulațiilor și a tendoanelor, permite beneficiarului adoptarea unui comportament similar celui pe care îl avea cu 5-10 sau 20 de ani în urmă – în funcție de vârsta la care se începe refacerea stocului hormonal.
Pentru 30+, antrenamentul sau regimul de viață revine la cel din decada XX, pentru cei de 40+ viața seamănă cu cea de la 30 de ani iar pentru cei ce aflați la 55+ beneficiul este cu atât mai mare, energia și puterea de refacere fiind, în medie, similară celei pe care o cunoștea la vârsta de 38-40 de ani.
Cifrele prezentate reprezintă medii rezultate din studii clinice observaționale, dublu orb, precum și din testimoniale oferite de către beneficiari ai TRT.
Statistic, rezultatele respectă Curba Gaussiană (Clopotul Gauss), cu efecte minimale la stânga; majoritatea cunoaște efectele menționate anterior; la dreapta se găsește populația care experimentează rezultate maximale ce depășesc norma. Vom ignora cele două extreme, observațiile acestui material de informare adresând rezultatele TRT resimțite de către majoritatea populației beneficiare a TRT.
5 FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ VARIABILITATEA DISTRIBUȚIEI RĂSPUNSULUI LA TRT
1. Nivelul de hormoni androgeni (precum testosteron) identificat în sângele subiectului; de aceea includerea în terapia TRT este condiționată de evaluarea medicală prin consult și analize medicale (Pachet de Analize TRT). Aceasta oferă siguranță atât în administrare cât și în descrierea rezultatelor de așteptat de către beneficiar.
2. Viteza de scădere cu vârsta a nivelului de hormoni androgeni (precum testosteron); analiză realizată la cel puțin 6 luni de la includerea în programul TRT. Aceasta calibrează constant dozele din TRT și setarea rezultatelor de așteptat de către beneficiar. Între 12 și 24 de luni se atinge plafonul maximal de performanță pe care ni-l propunem a-l păstra în numeroasele decade de viață a celor ce beneficiază de TRT.
3. Răspunsul organismului beneficiarului de TRT - marea majoritate a organismelor reacționează similar, respectând Curba lui Gauss ceea ce păstrează eficiența TRT la nivel maximal.
5. Complianța și adeziunea beneficiarului la programul TRT. Intermitența în urmarea pașilor din programul TRT, evident influențează negativ viteza de atingere a potențialului maxim regenerativ și de scădere în vârsta resimțită a beneficiarului.
3 BENEFICII, ALTELE DECAT SCĂDEREA VÂRSTEI
1. Creșterea metabolismului prin mecanism direct și indirect; mecanismul direct ce promovează intensificarea oxidării la nivelul mitocondriei este evident și ușor de înțeles pe când mecanismul indirect se explică prin creșterea masei musculare ce, implicit, presupune un “volum” de arderi (oxidare mitocondrială) mai mare pentru 24 de ore.
2. Scăderea masei grase prin mecanismul anterior explicat, respectiv facilitarea scăderii în greutate și creșterea definirii musculaturii striate (abdomen, piept, brațe, picioare).
3. Revenirea performanței sexuale (libido, erectilitate) dacă aceasta era afectată de către scăderea nivelului de testosteron sub nivelul optim. Dacă ar exista suspiciune de DE (disfuncție erectilă) de altă cauză decât cea hormonală, atunci aceasta poate fi rezolvată prin accesarea programului Clinicii Doctor MiT de tratament a DISFUNCȚIEI ERECTILE de cauză organică sau psihologică ce poate rezolva problema, în majoritatea cazurilor, în cursul a 3 ședințe desfășurate în 30 de zile.
ACCESAREA PROGRAMULUI TRT & PREȚ
Persoanele interesate pot beneficia de Programul TRT urmând 2 pași:
A. Evaluarea biochimică prin Pachetul de Analize TRT
B. Ecografie pelvină + consult de specialitate realizat fie de către medic primar urolog, dr. Valentin Iordache.
Ecografia pelvină se efectuează cu echograful VINNO G65, aparat dotat cu Inteligență Artificială, în premieră pentru România în acest scop, ce sprijină medicul în investigație și care poate observa aspecte care riscă să scape ochiului uman.
Ambele etape se desfășoară în Clinica Doctor MiT, la date diferite și în ordinea amintită, astfel încât la momentul consultației și ecografiei, medicul să dețină rezultatele Pachetului de Analize TRT. Aceasta optimizează programul beneficiarului în special și permite setarea pe loc a obiectivelor de performanță ale TRT.
PREȚ EVALUARE CALIFICARE TRT #1 = 599 RON
Pachetul standard minimal pentru calificarea la administrarea de testosteron presupune realizarea a două analize de sânge pentru dozarea celor două forme de testosteron (testosteron total și forma liberă) + ecografia de prostată realizată cu ecograful cu Inteligență Artificială, VINNO G65.
PREȚ EVALUARE CALIFICARE TRT #2 = 1,250 RON
În situația în care una dintre cele două analize prezintă rezultate sub minim iar ecografia de prostată indică o stare de sănătate bună a acesteia, se realizează restul de analize de sânge + consultul endocrinologic. Dacă și această etapă a evaluării confirmă oportunitatea intrării în programul TRT, medicul endocrinolog va decide intervalul lunar de administrare a produsului hormonal.
PREȚ ADMINISTRARE TESTOSTERON = 500 RON
* solicitarea includerii în Programul TRT precum și administrarea produșilor hormonali se face la cererea voluntară a beneficiarului, acesta asumându-și atât riscurile explicate cât și beneficiile terapiei.
Limitări
În cazul unor valori PSA sau a dimensiunii prostatei mai mari decât normalul, ori a unui proces neoplazic activ, terapia TRT nu se instituie, chiar dacă este făcută o solicitare voluntară în acest sens, terapia fiind accesibilă după normalizarea parametrilor în discuție.
RISCURI la care trebuie să fii atent ȘI GESTIONAREA LOR
Orice intervenție asupra sistemelor corpului uman trebuie realizată în mod științific și gestionată corespunzător pentru a evita riscuri precum apariția acneei, reducerea numărului de spermatozoizi, ginecomastia sau reducerea dimensiunii testiculare ori a afectării cardiovasculare precum infarctul de miocard. Orice intervenție asupra sistemelor corpului uman trebuie realizată în mod științific și gestionată corespunzător pentru a evita riscuri precum apariția acneei, reducerea numărului de spermatozoizi, ginecomastia sau reducerea dimensiunii testiculare ori a afectării cardiovasculare precum infarctul de miocard.
De aceea, pentru a limita aceste riscuri, evaluarea beneficiarului TRT și, consecutiv, includerea acestuia în program sunt supervizate de către o echipă de specialiști care vor atrage atenția dacă vreodată un astfel de risc se profilează. În acest caz, beneficiarul trebuie să urmeze sfatul medical pentru a continua programul TRT.
CUM SE ADMINISTREAZĂ TRT?
Există mai multe variante de suplimentare a hormonilor androgeni respectiv testosteron, însă două sunt utilizate de către specialiștii Clinicii Doctor MiT:
■ Administrarea i.m., respectiv la intervalul de timp agreat - între 2-10 săptămâni - beneficiarul se prezintă pentru administrarea dozei hormonale prin injectare intramusculară.
■ Prin introducerea unui pelet subcutanat, respectiv prin înlocuirea acestuia la fiecare 3-6 luni. Presupune o mică intervenție de chirurgie plastică realizată doar cu anestezie locală în sala de tratamente a Clinicii Doctor MiT.
Fiecare metodă are beneficiile și limitările sale; acestea sunt explicate beneficiarului de către medicul ce administrează terapia TRT în scopul optării pentru una sau pentru cealaltă.
TRT ȘI VIITORUL BENEFICIARULUI
În concluzie, putem spune că TRT reversează vârsta, transformând individul într-o persoană percepută ca fiind mai tânără, iar la nivelul anumitor țesuturi, în mod obiectiv, întinerind-o.
Aderarea și consecvența în urmarea programului TRT îl ajută pe beneficiar să aibă o capacitate de regenerare mult mai mare, să crească în masă musculară, să slăbească, să se odihnească mai bine și să aibă o viață sexuală mult îmbunătățită.
Respectând sfaturile medicilor Clinicii Doctor MiT, aceasta se realizează în cele mai bune condiții de siguranță și cu cel mai mic efort din partea celui ce se bucură de această nouă viață.
FORMULAR TRATAMENT
Terapia TRT se adresează exclusiv persoanelor de sex masculin.
"*" indicates required fields
REFERINȚE
Nature https://www.nature.com/articles/s41443-021-00498-5
WebMD https://www.webmd.com/men/replacement-therapy
Medical News Today https://www.medicalnewstoday.com/articles/testosterone-replacement-therapy-trt#how-to-get-trt
Journal of Clinical Investigation https://www.jci.org/articles/view/146607
US Pharmacist https://www.uspharmacist.com/article/testosterone-replacement-therapy-controversy-and-recent-trends