Clinica Doctor MiT - Biotehnologie aplicată
Caută
Close this search box.

TRATAMENT PENTRU IMPOTENTA – O SOLUTIE SIMPLA! EP. 1

Afla in urmatorul episod daca esxista tratament pentru impotenta!

In afara de “Impotenta poate avea un tratament simplu! EP. 1”

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem: ca un mar pe zi tine medicul deoparte sau ca un pahar de apa calda bauta dimineata pe burta goala, da start sistemului imun. Astazi abordam un subiect foarte important pentru viata fiecaruia dintre noi si aici ma refer la cea sexuala. Impotenta sau disfunctia erectila este un subiect tabu in societatea romaneasca desi impacteaza enorm viata de cuplu dar mai ales pe cea personala: barbatii ce trec prin asa ceva ajung la o scadere a stimei de sine, in unele cazuri ajungand sa isi nege aceasta componenta importanta a vietii si anume pe cea sexuala. Si au nevoie sa stie daca exista vreun tratament eficace pentru impotenta.

Deci, in acest episod Doctor MIT nu vom vorbi despre lungimea penisului sau de cate ori pe zi este normal sa faci sex ci vom da cateva vesti bune celor ce experimenteaza la aceasta ora disfunctia erectila.

DISFUNCTIE ERECTILA (IMPOTENTA) AJUNGE SA FIE NORMA

Si, ca sa reduc stressul, le mai spun ca fiecare al doilea barbat trecut de 40 de ani, experimenteaza, intr-un grad mai mare sau mai mic, simptome a ceea ce numim popular impotenta si ca nu este deloc exclus ca persoane tinere din segmentul celor de 20-30 de ani sa se planga de asta.

Ca sa fim siguri ca vorbim despre acelasi lucru, impotenta sau disfunctia erectila, acopera oricare dintre urmatoarele situatii: nu produci o erectie la auto-stimularea manuala adica la masturbare, nu obtii erectia inainte de penetrare ori ai initiat actul sexual dar erectia dispare inainte de ejaculare deci sexul se intrerupe inainte de vreme.

Erectia fiziologica se obtine in urma excitarii mentale, o imagine, ganduri, context excitant langa un partener dezirabil sau mecanic, in urma atingerii si a mangaierii. Acesti stimuli declanseaza un mecanism nervos in creier ce comanda unor vase de sange din penis sa se relaxeze si sa se dilate, si anume arterele peniene, iar altora sa se contracte precum este cazul venelor.

Jocul acesta intre artere si vene are un rol important: captureaza si tine prizoniera o cantitate mare de sange ce se acumuleaza in cei doi corpi cavernosi ai penisului ducand la marirea acestuia – la fel ca in cazul unui balon lunguiet pe care il umflam cu aer – umflarea tine de artere iar nodul pe care i-l facem e similar cu actiunea contractiei venoase.

Insa, undeva – ceva aici nu functioneaza bine atunci cand discutam despre impotenta. Ce anume?

EXISTA UN TRATAMENT PENTRU IMPOTENTA DOAR CA…

Pana sa raspundem trebuie sa mai aflati inca ceva care vine ca o veste buna desi poate nu parea asa la prima vedere: doua treimi dintre cazurile de disfunctie erectila au origine obiectiva, organica, precum o cauza mecanica pe care o poti diagnostica iar o treime sunt pur si simplu de natura psihologica!

Si stiti de ce este aceasta o veste buna? Pentru ca impotenta de origine organica are cel mai adesea o cauza pe care o poti diagnostica si pe care o poti trata iar cea psihologica se cam rezolva in doar cateva sedinte de consiliere.

ORGANIC SAU PSIHOGEN?

Sunt convins ca va intrebati acum care ar fi cauzele organice si care cele de natura psihica?

Pai, o sa va raspund. Impotenta de cauza obiectiva cum se mai numeste cea organica, poate aparea la barbatii grasi, fumatori de foarte multe pachete de tigari pe zi si care se bucura zilnic de tovarasia alcoolului, fara sa vorbim aici neaparat de cantitati mari. Sau nu e neaparat sa le combinam pe toate la un loc: obezitatea singura poate fi suficienta pentru instalarea impotentei si la fel si tabagismul. Diabetul, hipertensiunea arteriala, patologia hormonala precum concentratiile anormal de scazute de testosteron ori colesterolul foarte inalt pot fi usor asociate cu disfunctia erectila.

Vizita la medic in oricare dintre aceste cazuri poate duce la rezolvarea problemei mai ales daca aceasta tine de barbatul in cauza: poti renunta oricand la fumat si la fel de bine poti slabi rapid pentru a te bucura din nou de viata.

Impotenta de cauza psihica, pe de alta parte, este asociata cu anxietatea ori stressul sau cu depresia. Si, dupa cum spuneam, aceasta poate avea cea mai rapida rezolvare dintre cele doua dar despre asta in episodul viitor Doctor MIT.

Insa pana atunci te las cu o intrebare relevanta pentru diferentierea celor doua cauze ale disfunctiei erectile: ai erectie nocturna?

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE